Over mij als creatieve coach

De eerste twintig jaar van mijn leven woonde ik in Noord-Holland. Het gezin waar ik in opgroeide bestond uit mijn vader en moeder en mijn vier broers. Dit gezin heeft mij vele uitdagingen gegeven. De omstandigheden zorgden ervoor dat ik reeds op jonge leeftijd het contact met mijn kern, mijn werkelijke Zelf was kwijtgeraakt. Hierdoor heb ik me vaak alleen gevoeld. Ik weet inmiddels dat als je moeilijk verbinding krijgt met jezelf ook je verbinding met de buitenwereld moeizaam verloopt.

Ook had ik het idee opgevat dat iedereen de spelregels van het leven kende, behalve ikzelf.
Slechte communicatie binnen het gezin zorgde ervoor dat ik geen informatie over mijzelf had en ook geen beeld had van de ander. Dit alles maakte mijn leven onzeker en angstig.
“Vinden ze mij wel lief? Laten ze mij niet in de steek? Doe ik het wel goed genoeg?”.
Dit soort vragen hielden mij toen bezig.

Toen ik ouder werd kwamen er vragen bij: “Wie ben ik? Wat wil ik?”.

Ook is toen de interesse ontstaan om te onderzoeken hoe ik me gedraag tegenover mijzelf en hoe het zat met mijn hooggevoeligheid.

Mijn spirituele ontwikkeling groeide dankzij een vierjarige spirituele opleiding en gaf me een thuisgevoel. Ik begon mijzelf beter te begrijpen en te herinneren. Later ben ik deze facetten gaan inzetten om ook anderen te assisteren in hun proces o.a. door energiebehandelingen te geven. Binnen mijn opleiding tot psychosociaal therapeut heb ik antwoorden gekregen op bovenstaande vragen. Ik groeide en ben gaan kijken naar mijn beperkingen, overtuigingen, angsten, schuldgevoelens, schaamte en verdriet.
Steeds dichter kon ik bij mijn verlangens en passie komen en ging steeds meer het contact voelen met mijn kern, het Zelf.

Mijn vragen veranderden: “Hoe kan ik nog meer en bewuster leven vanuit mijn hart? Hoe kan ik spreken vanuit mezelf zonder oordeel en veroordeling? Wat voor mens wil ik zijn? Waar sta ik voor? Welke uitingsvormen zijn in overeenstemming met mijn kern?”.

Nu kan ik ervaren dat ik bewustzijn heb gekregen. Voel me krachtig en groei nog steeds. Door zelf beeldend bezig te zijn kan ik mijn cliënten inspireren, uit ervaring weet ik dat mijn cliënten mij weer inspireren in mijn werk. In de opleiding “creatief coaching” bekwaam ik me nog verder om anderen te begeleiden en om mijn ervaringen met anderen te delen.

Herken je jouw situatie, loop jij met allerlei vragen rond laten we dan een stukje oplopen om samen de antwoorden te vinden. Je bent welkom!

ATELIER

Bezoek ook eens het atelier ⮕