Kistkleed

Dit zijn dunne, zachte en soepel vallende kleden voor over de kist, om zo een sfeer te creëren die bij de overledene past. Er zijn diverse afmetingen, stoffen en kleuren mogelijk, bijvoorbeeld het doorzichtige kleed wordt gemaakt van Chiffonzijde met een afbeelding van wol. Hierop maak ik naar wens passende accessoires.

Kistloper

Kistlopers zijn minder breed dan de kistkleden en bedekken de deksel van de kist. Ze worden gemaakt van schapenwol of een combinatie van wol, stoffen en vezels.

In het proces naar het afscheid toe of al in een eerder stadium kan ik, als voldoende tijd beschikbaar is (minimaal een week), een heel persoonlijke, op maat gemaakte kistloper met een eigen uitstraling maken. Er ontstaat dan een loper die helemaal volgens uw wensen gemaakt wordt. Wanneer de persoon al is overleden is het niet meer mogelijk om een persoonlijke kistloper te maken. Vilten is een intensief proces dat tijd nodig heeft. Er zijn voldoende kistlopers op voorraad, die naar uw wens kunnen worden aangepast met accessoires of waar u zelf allerlei spulletjes op kunt bevestigen. Een kistloper kunt u na afloop desgewenst mee naar huis nemen, en kan dan bijvoorbeeld ook als wandkleed dienst doen.