Als ritueelbegeleider werkt u veel met metaforen en symbolen. U zoekt samen met uw klant naar een passend afscheid. Helemaal afgestemd op de overledene en hun dierbaren.

In mijn atelier maak ik al jaren passende, op maat gemaakte symbolen, objecten, waden en wandkleden rondom het afscheid. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke materialen, zoals schapenwol, zijde, anderen vezels, edelstenen en kralen van natuurlijk materiaal. Dit kan voor u interessant zijn als u een passend symbool zoekt dat bij die specifieke klant gebruikt kan worden in het proces van afscheid. Ik kan met u meedenken om de wensen van de klant om te zetten in een tastbaar en zichtbaar iets.

De waden worden gemaakt van schapenwol en vervilt tot een deken.

Voorbeelden:
Als degene die gaat overlijden nog enige tijd heeft kan hij/zij samen met mij een wade maken/ontwerpen. Dit kan ook alleen de bovenkant van de wade zijn die na de ceremonie meegenomen kan worden door de nabestaanden. Zij kunnen deze als wandobject of als troostdeken gebruiken en dat zal dan een mooie herinnering zijn. Een ritueel naar loslaten van het leven en naast de herinneringen een tastbaar stukje van zichzelf achterlaten. De familie of vrienden kunnen in de periode voor het overlijden een wade maken of alleen een bovenkant van de wade als dank en om iets mee te geven van zichzelf.

Na de ceremonie kun je nazorg bieden door ze samen met mij in het atelier een wandkleed te laten maken van vilt en daar dierbare spulletjes of stukjes kleding mee in te vilten. Ik heb basiswaden op voorraad waar tijdens de dagen naar het afscheid toe iedereen nog iets op kan bevestigen. Ik kan ook spullen leveren waarmee ze deze kunnen bevestigen.

Ik kan hele specifieke afscheidsgeschenkjes maken geheel passend bij uw klant. Engeltjes, vilten fotolijstjes, vogeltjes, vlinders, bladeren, bloemen, hartjes, veren, kleine zakjes met inhoud. Een boek met een zachte kaft eventueel met de symboliek van de overledene. De mogelijkheden zijn groot.

In mijn atelier werk ik ook met edelstenen. Ik kan daar kleine bedels van maken, in de waden verwerken, of op de afscheidsgeschenkjes naaien. Mocht u een ritueel mogen begeleiden voor een baby: Ik maak coconnetjes voor de allerkleinste. Van heel prematuur tot een voldragen kind. Ik had dit ook graag gewild voor mijn eigen kind. Het is zacht, aaibaar, voelt warm aan en het lijkt alsof je je kindje met een warme deken toedekt. Ik gun ouders dat ze zo afscheid kunnen nemen van hun kind. Het lijkt me fijn om samen met liefdevolle aandacht, zachtheid en schoonheid de nabestaanden te helpen om het rouwproces vorm te geven om zo heel liefdevol afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren in een serene sfeer. Ik denk graag met u mee om de wensen van uw klant om te zetten in iets tastbaars.

U bent welkom om eens in mijn atelier te komen kijken en elkaar te ontmoeten. U krijgt dan ook een idee van het viltproces met al zijn mogelijkheden. Op de website kunt u voorbeelden zien van de producten. U kunt mij bellen of mailen voor een afspraak.