06-53 90 48 30
info@saramare.nl
Havervelden 4, 5281 PT Boxtel

Lijkwade

Een lijkwade is een rechthoekig kleed van vilt dat om de overledene heen gewikkeld wordt, en zo de kist kan vervangen. Doorgaans wordt hierbij ook gebruik gemaakt van een draagbaar. Voor een volwassene is de wade ongeveer twee bij drie meter groot, voor kinderen wordt de maat aangepast. De wade kan natuurlijk ook in combinatie met een kist worden gebruikt.

Handgemaakt

De wade wordt met de hand gemaakt van wol en zijde en is natuurvriendelijk, warm, soepel en zacht. De wade nodigt uit tot aanraken om zo meer nabijheid te kunnen ervaren.

Maatwerk

U kunt naar wens en afhankelijk van uw behoefte de wade tijdens de opbaring meer of minder openvouwen. U kunt er ook voor kiezen om hem elke dag een stukje verder te sluiten.

Er kunnen losse materialen in het kleed worden verwerkt. Deze kunnen voor zover mogelijk in het materiaal van de wade worden verwerkt of erop bevestigd worden. Dit kunnen materialen zijn met emotionele waarde, zoals bijvoorbeeld een dierbaar gevonden steen, een takje met herinnering, veren, zaden als symboliek, of edelstenen.

Met liefde en aandacht ga ik aan de gang om een bijdrage te leveren aan een mooi en waardig afscheid.

In het proces naar het afscheid toe of al in een eerder stadium is het mogelijk om een heel persoonlijke, op maat gemaakte wade met een eigen uitstraling te maken. In samenwerking met u ontstaat een wade, die helemaal volgens uw wensen en binnen de mogelijkheden van het materiaal gemaakt wordt. Hiervoor moet wel voldoende tijd beschikbaar zijn, afhankelijk van uw wensen moet u denken aan minimaal drie weken. Want vilten is een intensief proces dat veel tijd kost. Er is vanzelfsprekend tijd nodig voor het ontwerp. Dan het maakproces: de wol wordt een kleed door het te wassen en te rollen met water en zeep. Het heeft daarna nog minstens een week nodig om te drogen.

Voor familie of bijvoorbeeld een vriendengroep is het ook mogelijk om met elkaar, samen met mij, een wade te maken voor degene die de overgang gaat maken.

Op het moment dat iemand overlijdt en weinig tijd beschikbaar is, kan geen persoonlijke wade meer gemaakt worden. Wel zijn er voldoende waden op voorraad die ik aan uw wensen kan aanpassen door gebruik te maken van passende accessoires.

Personalisatie

Denkt u ook eens aan de mogelijkheid om bij leven en welzijn, vooruitlopend op uw eigen overgang, een lijkwade te laten maken volgens eigen of samen met u bedacht ontwerp, om zo uw voorkeur aan te geven voor uw eigen afscheid.

  • Op maat gemaakt
  • Mogelijkheid om persoonlijke voorwerpen toe te voegen
  • Alleen natuurlijke producten

Naast de lijkwade voor kinderen creƫer ik lijkwades voor volwassenen. Bekijk de standaard lijkwade in de webshop of neem contact met mij op voor een lijkwade op maat.

Het is naast een lijkwade voor kinderen ook mogelijk een kinder lijkwade op maat te laten maken of een kinder lijkwade te bestellen in de webshop.shop.

De prijs van de lijkwade is vanaf 950 euro. Bij persoonlijk gemaakte waden is de prijs afhankelijk van het design en het materiaal.