Saramare

Lijkwade

Een uitvaartwade is een rechthoekig kleed van stof dat om de overledene heen gewikkeld kan worden en zo de kist kan vervangen. De wade wordt met de hand gemaakt van wol, zijde of ander textiel en is natuurvriendelijk, warm, soepel en voelt zacht aan.

Wat is een lijkwade?

Een lijkwade is een rechthoekig kleed van vilt dat om de overledene heen gewikkeld kan worden en zo de kist kan vervangen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een draagbaar.

De wade wordt met de hand gemaakt van wol, zijde of ander textiel en is natuurvriendelijk, warm, soepel en zacht. De uitvaartwade nodigt uit tot aanraken om zo meer nabijheid te kunnen ervaren. Naar wens en afhankelijk van uw behoefte kan de wade tijdens de opbaring meer of minder worden opengevouwen. Ook kan er voor gekozen worden om hem elke dag een stukje verder te sluiten. Ik kan losse materialen verwerken in de wade. Bijvoorbeeld materialen met emotionele waarden of symbolen. (steentje, kleding, takje met herinneringen, edelstenen).

In het proces naar het afscheid toe of al in een eerder stadium is het mogelijk om een heel persoonlijke op maat gemaakte wade te maken. In samenwerking met u ontstaat er een wade met een eigen uitstraling, eigen symboliek en zelf gekozen kleuren. Dit op maat maken kan dan omdat ik tijd nodig heb om de wade te maken. Vilten is een intensief proces (zie “het vilt proces” ) dat tijd kost. Het drogen van de wol duurt ongeveer een week.

Op het moment dat iemand is overleden is en er geen tijd is om een persoonlijke wade te maken kunt u kiezen uit de waden die ik op voorraad heb. Ik kan hem nog wel aan uw wensen aanpassen door accessoires aan te brengen. Voor familie of bijvoorbeeld een vriendengroep is het ook mogelijk om met elkaar, samen met mij, een wade te maken voor degene die de overgang gaat maken.

Copyright © 2020 Saramare - All Rights Reserved

Openingstijden: Op afspraak

Telefoon: 06 53 90 48 30
Email: info@saramare.nl

Adres: Havervelden 4,
5281 PT Boxtel